Samurai Battles
Geschreven door op 05/10/2015 in de categorie Spellenhoek.

Van 8 tot en met 11 oktober is het groot feest in Duitsland. Nee, niet Oktoberfest, want dat is dan al afgelopen. Ik heb het over Spiel in Essen, een gigantische spellenbeurs dat naar verluid zo’n 150.000 bezoekers trekt. Dat is allemaal harstikke mooi natuurlijk, maar wat heeft dit nu precies met Japans vertier te maken? Op het eerste oog weinig, maar uiteraard zullen er een aantal spellen met een Japans tintje te bewonderen zijn. En dat zijn spellen die doorgaans mijn aandacht trekken.

Eerder tikte ik al een stukje tekst over het kaartspel Sushi Go! Dit leuke en vlotte spelletje mag dan wel bedacht zijn door een Australiër, het thema heeft toch echt betrekking op de Japanse keuken en ik ben nog net niet elitair genoeg om net te doen of het spel voor liefhebbers van Japans vertier niet waardig genoeg is. Bij een tekenfilm ga ik niet ook niet gekscherend roepen dat het geen zak aan is omdat het niet gemaakt is in Japan. Enfin, Sushi Go! kun je vooral zien als een klein tussendoortje. Voor het wat uitgebreidere werk heb je echter ook opties zat waarbij je je in Japanse sferen waant.

sambat1

Neem bijvoorbeeld Samurai Battles. Dit spel wordt uitgebracht door een bedrijf wat nou niet bepaald Japans in de oren klinkt: Zvezda. Niet geheel verrassend is deze spellenproducent dan ook niet Japans. Zoals ik al zei doet dat er totaal niet toe en kijk ik liever naar wat het spel te bieden heeft. De naam geeft het al weg natuurlijk, in dit spel ben je oorlogje aan het voeren met samurai. De omschrijving op de achterkant van de doos maakt me in ieder geval razend nieuwsgierig, want feitelijk zijn het twee spelsystemen in één en mezelf kennende kan het nog wel even duren voordat ik überhaupt uitgekeken raak op één systeem, laat staan twee.

Dus laat ik de doos maar gewoon openmaken en een kijkje nemen naar welke pracht en praal er allemaal te vinden is.

sambat2

Ja, daag. Alsof ik al die miniaturen in elkaar ga zetten. Andere keer.

Tags: