Terug naar af
Geschreven door op 11/08/2015 in de categorie Blog.

Meerdere malen schreef ik dat ik aan mezelf merk dat ik minder plezier beleef aan anime. In eerste instantie dacht ik dat het lag aan de hoeveelheid anime die ik keek. Maar zelfs als ik het aantal series wat ik kijk verminder, blijf ik dit gevoel gewoon houden. Het zal toch niet zo zijn dat ik uitgekeken raak op anime?

Meestal weet ik globaal wel te vertellen waar een serie over gaat, maar als je me naar details gaat vragen of zelfs maar de namen van de hoofdpersonages, dan ben ik bang dat ik stil zal blijven. Of een redelijk nietszeggende reactie als: “Die ene blonde man deed volgens mij dit, en… Uh…” Soms lijkt het wel of bijna iedere serie voor mij Teekyu is. Er gebeurt werkelijk van alles, maar ik heb geen idee waar ik nou eigenlijk naar kijk. In het geval van Teekyu is dat echter ook de bedoeling.

tek

Tijd om hier nu echt eens wat aan te doen en terug te gaan naar de manier waarop ik ooit ben begonnen met anime kijken. Gewoon complete series in korte tijd wegwerken. Niet een aflevering per week om vervolgens een week later al lang en breed vergeten te zijn waar het nou eigenlijk ook alweer over ging, maar simpelweg meerdere afleveringen achter elkaar kijken. Op die manier ben ik veel meer betrokken bij het verhaal en is de kans veel minder groot dat ik tijdens het kijken van een serie artikelen zit te lezen op een of andere website. Afgelopen zomervakantie heb ik dit al geprobeerd met het tweede seizoen van Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works en het beviel me werkelijk uitstekend.

Ongetwijfeld zal ik heel veel referenties die ik her en der op sociale media ga tegenkomen niet bevatten en zullen schermafbeeldingen van de meeste recente hitseries me totaal niets meer zeggen, maar het zij zo. Misschien ga ik hierdoor ook weer wat meer schrijven en dat is altijd een pluspunt. Bovendien kan ik nu ook wat meer tijd besteden aan het wegwerken van mijn voorraad anime op dvd en blu-ray.