Koei Tecmo onthult nieuw Shingeki no Kyojin-spel
Geschreven door op 10/08/2015 in de categorie Nieuws.

Afgelopen juli bracht Atlus het door Spike Sunsoft ontwikkelde Nintendo 3DS-spel Shingeki no Kyojin: Humanity in Chains op de markt in Europa. Hoewel critici het spel doorgaans niet echt bijster hoge cijfers meegaven, was het voor de Attack on Titan-fans onder ons uiteraard een welkome uitbreiding van de immer groeiende collectie op anime gebaseerde spellen.

Afgelopen week maakte Koei Tecmo op ’s werelds grootste computerspel-evenement Gamescom bovendien bekend dat ze in 2016 ook een spel gebaseerd op deze immer populaire franchise uit zullen brengen. Deze door Omega Force in elkaar geflanste verzameling nulletjes en eentjes zal ergens volgend jaar uitkomen op de Sony PlayStation 3, PlayStation 4 en de PlayStation Vita.

In bovenstaand aankondigingsfilmpje is helaas nog maar weinig gameplay te zien. Ontwikkelaar Omega Force staat bij mij toch vooral bekend om de spellen in de Warriors-reeks, zoals Dynasty Warriors, Samurai Warriors en Hyrule Warriors. Het lijkt me stug dat dit spel een dergelijke aanpak zal krijgen. Het verhaal leent er zich niet echt voor om met één held een kudde bijna weerloze tegenstanders om zeep te helpen. Gezien Omega Force echter ook de naam is achter bijvoorbeeld Toukiden: The Age of Demons, vermoed ik dat we een spel krijgen te zijn wat meer die richting op zal gaan. De tijd zal het leren.

Over Warriors-spellen gesproken: Koei Tecmo maakte vlak voor Gamescom bekend dat de Arslan Senki-variant begin 2016 in deze contreien te spelen zal zijn.