Top 10 2013
Geschreven door op 21/01/2014 in de categorie Blog.

Het opstellen van de Monthly Power Rankings mag dan wel bloed, zweet en tranen kosten, aan het eind van een jaar kan ik mooi die lijstjes samenvoegen om zo snel een overzicht te krijgen welke anime ik zo ongeveer het hoogst waardeerde. Uiteraard kan dit betekenen dat een serie die ik drie keer een vierde plek gaf in de winter feitelijk lager waardeer dan een serie die ik drie keer een derde plek gaf in de herfst, terwijl ik niet noodzakelijkerwijs van mening ben dat die laatstgenoemde mij inderdaad beter beviel. Dus schuiven we wat, strepen we wat dingen door en denken we er nog eens goed over na.

Als ik naar mijn oude top 10-lijstjes kijk van jaren terug, moet ik soms even heel goed nadenken waarom ik ook alweer die ene serie wel heb genoemd en die andere niet. Sommige series ga ik jaren later pas echt waarderen en sommige titels verliezen een deel van hun glans. Het is dan eigenlijk ook niets meer of minder dan een momentopname en wellicht denk ik bij een paar van de 10 series die ik in het onderstaande filmpje heb verwerkt over een paar jaar precies hetzelfde. Ik heb ze dan ook maar gewoon op alfabetische volgorde gezet zonder er een nummer aan te plakken.

Filmpje lijkt niet bij iedereen even lekker te werken omdat Chrome blijkbaar niet zo blij wordt van MP4′s. Zal de plugin even verbouwen.